Flexieplanner Audio oefeningen

Kom weer tot rust en in balans

Ontspannen gaat niet vanzelf. Het is geen knopje dat je even ‘aan’ zet. Ontspannen heeft te maken met ‘loslaten’ en je focus verschuiven.

De boog kan niet continu gespannen zijn. Een gezonde balans in je leven betekent dat spanning en ontspanning elkaar voldoende afwisselen.

Veel mensen vinden het moeilijk om uit zichzelf tot ontspanning te komen. Het geheim zit hem in bewust tijd voor ontspanning nemen. Om je op weg te helpen deel ik 3 effectieve ontspanningsoefeningen met je.

Audio oefeningen ontspanningsoefening bodyscan mindfulness

Tip:

Het kost oefening om je spanning kwijt te raken. Een ontspanningsoefening hoeft niet direct de eerste keer al vlekkeloos te gaan. Soms lijkt de spanning zelfs alleen maar groter te worden. Raak dan niet ontmoedigd. Juist door een oefening een paar keer te doen merk je dat je meer grip op de oefening krijgt en je er rustiger en meer ontspannen van wordt. 

3 effectieve ontspanningsoefeningen:

Korte bodyscan

Duur: 5'45 minuten

Wil je in een paar minuten uit de hectiek en weer tot jezelf komen? Dan is deze oefening perfect voor jou.

Mindful ademhalen

Duur: 9'25 minuten

Leer je ademhaling kennen. Ik kan niet vaak genoeg benadrukken hoe belangrijk je ademhaling is. Het vertelt je namelijk veel over jouw spanningsniveau. Een rustige buikademhaling werkt kalmerend en helpt je om uit je hoofd en de hectiek van alledag te komen. Deze oefening is geïnspireerd door de Mindfulness en Biofeedback.

 

Maximale ontspanning

Duur: 25 minuten

Laat je meevoeren op een reis door je lichaam. Deze oefening is een combinatie van een spierontspanningsoefening en een geleide ontspanningsoefening. Stap voor stap laat je alle spanning los en kom je tot een diepe ontspanning. Heerlijk na een drukke dag!

 

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.