Waarom je bij stress en burn-out écht aan de slag moet met een weekplanner

stress en burnout

Ken je dat, dat gevoel dat je overal de grip op aan het verliezen bent? Wanneer je steeds meer last hebt van stressklachten kun je wel wat overzicht gebruiken. In deze blog leg ik je uit waarop je bij stress of burn-out écht aan de slag moet met een weekplanner.

Inhoud

Verlies van overzicht

Iedereen kent wel een periode in zijn leven die je uitdagend kunt noemen. Of dat nou is omdat je aan het strugglen bent om je studie te halen, omdat je probeert alle ballen hoog te houden in je gezin met kinderen, of, omdat je even niet meer weet wat je nu met je leven wilt.

Leeftijd of levensfase maakt niet uit. In al deze voorbeelden merk je dat je stressgevoel steeds groter wordt. Je verliest namelijk de grip en het overzicht. “Pff, ging het allemaal maar wat soepeler en gemakkelijker” zou je denken.

Wanneer we steeds meer uitdaging hebben, zijn we geneigd om alles in ons hoofd te organiseren. We zijn er een kei in om onszelf te overschatten. Want allerlei gedachten zijn als ballen die je probeert hoog te houden. Best een uitdaging.

 

“Niet vergeten om die spullen mee te nemen vandaag, ik moet straks die ene persoon even wat navragen, en oja, om 3 uur heb ik die belangrijke afspraak. Wat gaan we vanavond eigenlijk eten? Is morgen niet onze buurman jarig?”

 

In tijden waarin je steeds meer last hebt van stress zal je ook steeds meer stressklachten ervaren. Je lichaam staat dan letterlijk in overlevingstoestand. En ondertussen overladen we ons brein dus ook met zo veel nonsens. Helaas, dat kun je in die toestand echt niet allemaal handelen.

Rust in je hoofd

Hoe fijn zou het zijn als je niet meer steeds het gevoel hebt dat je wat vergeet? Dat je weer overzicht hebt over je dagindeling. Dat je een helder lijstje hebt van alle to do’s voor die week?

Door je week dag voor dag in te plannen in een planner, ga je dat overzicht weer ervaren. Je ziet namelijk in één oogopslag wat je die week allemaal te doen hebt. Je gaat ook precies zien hoe veel je eigenlijk allemaal dóet in een week.

flexieplanner ingevuld weekoverzicht

Waarom de Flexieplanner dé planner is bij stressklachten

Je kunt natuurlijk iedere willekeurige weekplanner gebruiker om je week op papier in te plannen. Maar bij stressklachten heb je echt baat bij de Flexieplanner. De Flexieplanner bied je de mogelijkheid om je dagen in te plannen. Daarbij helpt de Flexieplanner je ook om terug te kijken op je dag. Hoe was je stemming die dag? Was het een topdag of, helaas, een wat mindere dag? Door dat een tijdje bij te houden ga je steeds meer inzicht krijgen.

Aan het eind van iedere week helpt de Flexieplanner je met een weekevaluatie. Stap voor stap vul je in wat er goed ging deze week, wat er beter kon en wat je ook daadwerkelijk anders kunt gaan doen. De vragen geven je inzicht in je stressbronnen van die week en je krijgt tips voor meer balans.

weekplanner bij stress en burnout

Extra: het werkboek voor balans in je leven

Terwijl je je weekindeling bijhoudt, gaat de Flexieplanner nog wat dieper. Het bestaat namelijk ook uit een uitgebreid werkboek. Hierin werk je aan de hand van diverse opdrachten stap voor stap richting een leven in balans. Want het is natuurlijk heerlijk om de grip weer terug te krijgen. Maar hoe mooi is het om dit ook duurzaam te bereiken?

De Flexieplanner kun je zien als een zelfhulpplanner. Met of zonder de hulp van een professional werk je aan je persoonlijke ontwikkeling. Niet zo maar quick fix-zelfhulp. Nee, samen gaan we de diepte in voor een duurzame verbetering.

Bestel hier jouw Flexieplanner
Ga direct aan de slag met de unieke combinatie van weekplanner en uitgebreid werkboek bij stress en burn-out
2 designs

Ga je mee op een reis richting jouw balans?

There are no reviews yet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.