Hoe gebruik jij je weekplanner?

flexieplanner ingevuld weekoverzicht

Wauw, daar ligt je blanco weekplanning voor je. Je wilt graag aan de slag om je weekplanner in te vullen, omdat je weet dat het je uiteindelijk veel overzicht en balans kan geven. Bedenk je van tevoren op welke manier jij je weekplanner wilt invullen. Ik laat je zien dat er verschillende manieren zijn om met je weekplanner aan de slag te gaan. 

Wat lees je in dit artikel

Doe het op de manier die bij je past

Voordat je je weekoverzicht gaat invullen is het goed om je te bedenken op welke manier je de weekplanner wilt gebruiken. Er zijn namelijk verschillende methoden. Sta er even bij stil wat je graag wilt bereiken met je weekoverzicht. Wil je inzicht, wil je overzicht of wil je volledige controle?

 

Het is helemaal aan jou. Ik neem je hier graag in mee en laat je 3 verschillende manieren zien hoe je je weekplanner kunt gebruiken. 

weekoverzicht

3 manieren om je weekplanner in te vullen

Er is niet één voorgeschreven manier om je weekplanner in te vullen. Uiteindelijk ga je het meest profijt hebben van je weekplanner als je hem ook gebruikt op de manier die voor jóu werkt. Stap 1 dus om te bepalen hoe je je weekoverzicht gaat gebruiken!

Krijg inzicht

Gebruik je voor het eerst een weekplanner? Deze methode is ideaal als je nog niet helder hebt waar je tijd heen gaat.

Gebruik je weekoverzicht om in grote lijnen of gedetailleerd bij te houden wat je nu eigenlijk allemaal op een dag doet. Waar besteed jij je tijd aan? Kom erachter hoeveel tijd je besteed aan het huishouden, tijd voor jezelf en andere activiteiten. Zie het dan als een soort logboek, dat je steeds áchteraf invult. Zo krijg je in één oogopslag een helder beeld waar je tijd heen gaat en hoe de verdeling is. Deze methode zet ik vaak in aan het begin van een burn-out behandeling. Inzicht krijgen is key!

Het fijne aan het weekoverzicht van de Flexieplanner is dat je per dag ook nog kunt noteren hoe je je voelde. Markeer dan in de smileys je stemming. Ook is er ruimte om ander gedrag bij te houden. Markeer bijvoorbeeld het aantal glazen water dat je hebt gedronken, of de hoeveelheid spanning die je voelde die dag. 

Krijg houvast

Deze manier geeft je in één oogopslag meer structuur in je week. Ideaal als je wat meer grip op je week wilt hebben.

Heb je behoefte om je week wat meer richting te geven? Maar wil je niet alles tot op de minuut vastleggen? Dan kun je je weekplanner gebruiken om je vaste bezigheden in te plannen. Plan in dat geval in grote lijnen in waar je tijd heen gaat. Zo kun je blokken inplannen voor werk, je vaste boodschappen moment of je vaste afspraken. 

 

Krijg volledige controle

Dit is een manier van plannen waar werkenden en zzp'ers veel aan hebben. Je krijgt totale grip op je tijdsbesteding.

De échte planners onder ons gebruiken een weekplanner in combinatie met hun agenda. Zo kun je je weekoverzicht helemaal optimaal gebruiken. In dat geval vul je per dag alle activiteiten in die je wilt gaan doen. Plan van het moment van opstaan tot het moment dat je naar bed gaat. Je ziet in dit geval in één oogopslag of je al je geplande taken kunt uitvoeren en waar je mogelijk wat moet aanpassen.

Download het Flexieplanner Weekoverzicht
Heb jij nog geen Weekoverzicht of Weekplanner? Download dan direct jouw exemplaar!
Probeer nu!

Deze tip is de eerste van de 11 praktische tips bij het invullen van je weekoverzicht die ik voor je heb verzameld. Weet jij hoe je je weekplanner gaat gebruiken? Lees dan zeker de andere tips! 

There are no reviews yet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Start typing and press Enter to search